3 měsíce v Austrálii

Čtvrt roku, 3 měsíce, 12 týdnů a 90 dní. Ano, tak dlouho už jsme vzhůru nohama. Ani se mi nechce věřit, že jsme tu už tak dlouho. Čas utekl jako voda a my jsme v jedné čtvrtině našeho dobrodružství tady. 

Na začátek bych chtěla říct, že to nebylo vůbec jednoduchý, ale po 3 měsících mohu říct, že se začínáme cítit jako doma. Jasně, že ne doma jako doma, ale víte jak to myslím. Život v Austrálii začíná mít pravidelný rytmus. Pomalu se začínáme blížit do stavu, kdy se náš pobyt více podobá životu v zahraničí, než životu o přežití. Oba jsme si zde našli práci, mluvit anglicky se stává přirozenější a přirozenější a dát si pivo za 10 dolarů, už nás taky tolik nebolí. 

Jak se spřátelit s novou zemí a přežít první měsíce? 

  1. Naučit se jazyk je základ

Já osobně jsem sem odjela s angličtinou, která byla na bodu mrazu. Byla jsem ráda, že dokážu odpovědět na otázku How are you?"  Takže pokud máte někdo obavy v tomto směru, nebojte se, jde to. Cizí země vás naučí angličtinu hodně rychle. 

Po příjezdu do Austrálie jsem zjistila, že angličtina na střední škola nebyla angličtinou a hlavně ne tou australskou. První týdny bych si bez pomocí místních ani nedokázala vybrat z bankomatu, ale teď se koukám na zprávy v angličtině, v autě poslouchám rádio v angličtině a přijde mi to zcela přirozené. 

    2. Nestydět se poznávat nová a neznámá místa. 

První rada zní: Dělejte si přátelé úplně všude. Nejen, že poznáte spoustu zajímavých lidí, ale práce se přes známé hledá nejlépe. 
Druhá rada zní: Na všechno odpovídejte ANO" Jedině tak se dostanete a poznáte to, co byste normálně nepoznali. Důležité je nebát se nových věcích.




    3. Neposlouchat rady známých, co byste měli a neměli dělat

Pokud vám někdy někdo bude radit, abyste neutráceli za alkohol, tak je to naprostá blbost, protože víte jak se nejlíp naučíte mluvit anglicky? Když budete opilý a bude mluvit s lidmi anglicky. Když je člověk opilý nestydí se mluvit a to je přesně to, co potřebujete. 

Lidé mají často tendenci přemýšlet z vlastní perspektivy, a proto je neposlouchejte a dělejte jen to, co si myslíte vy, že je správně, protože je to je váš život a ne jejich.

   4. Nikdy to nevzdávat

Jestli jste se už rozhodli něco udělat, důležité je to nevzdat a dokončit to. Je jasný, že začátky budou vždycky těžké. Bude vám chybět rodina, přátelé, časem si zakážete koukat na staré fotky v telefonu, protože vám bude smutno, ale až tohle všechno překonáte a otevřete se novému světu najdete v něm to, co jste celou dobu očekávali. 






Komentáře