Odletáme do Austrálie

Nebezpečně se blížící datum 19.6. mě začíná děsit. To je totiž datum, kdy máme koupenou jednosměrnou letenku do Austrálie. Jak se ale říká, aby něco nového začalo, tak musí něco skončit. Mé poslední dny v Praze se začínají chýlit ke konci a já bych měla začít panikařit, ovšem stále mi to přijde jako dlouhá doba do odletu. Nicméně zbývají 3 týdny. Rozlučková párty je naplánována, takže to je nejdůležitější je vyřízeno! 
Výsledek obrázku pro gold coast

Teď něco k té Austrálii. Vydáváme se s přítelem na druhý konec světa přes studentská víza, která jsme dostali do srpna roku 2020. Chystáme se do města Brisbane, což je hlavní město Queenslandu. Má přes 2 miliony obyvatel, takže o něco větší, než je Praha. Máme v plánu, zde přežít ,,australskou zimu." Přičemž zima, zde začíná v červnu a končí v září. Ne nadarmo se říká, že Austrálie je celá vzhůru nohama. Roční období tu mají prohozené. V září se nejspíš vydáme na proslulý Gold Coast. Je to turistické město, plné pláží, párty a sluníčka. Ale vše je ve hvězdách a možná se rozhodneme jinak. 



Cestu máme v plánu zdokumentovat v krátkých videích na Youtube. Tak doufáme, že se všichni stanete našim fanoušky a dáte nám follow. Na blog mám v plánu popsat určitě celou cestu, takže to tu sledujte. 

Když někomu řeknu že odlétáme do Austrálie, tak se většinou ptá: 

  1. Máte zařízenou práci? - Ne, práce se řeší až na místě. Roznesou se životopisy a doporučení. V Austrálii se moc nehraje na tituly spíš se koukají, co umíte. V Praze jsem dělala v kavárně a tam je to prý dost proslulý, takže budu zkoušet štěstí v této oblasti. 
  2. Kde budete bydlet? - Na první tři dny máme hotel. Během těch tří dnů půjdeme na prohlídky bytů a uvidí se. Chtěli bychom nějaký share-house/share-room.
  3. Bojíte se? - Tak určitě máme strach z neznáma, ale doufáme, že to bude v pohodě.
  4. Co budete dělat až se vrátíte? - To ještě nevíme. Máme v plánu se vrátit zpět na VŠ. Ale rok bude dlouhý, tak uvidíme, třeba si to prodloužíme. Držte nám palce. 

Komentáře